Retour à tous les événements

Souper Saké

  • Soif Bar à vin 88 Rue Montcalm Gatineau, QC, J8X 2L7 Canada (carte)

Ni vin, ni bière, le sake, à base de riz, est un breuvage historique du Japon. Son histoire est riche, ses modes de production sont uniques, et il se decline en de très nombreux styles. Ce qu’on aime encore plus? Il est absolument délicieux à table!

Nous avons demandé à notre sous-chef Rikuo Kameda de nous concocter un menu aux saveurs de son pays d’origine, pour explorer et célébrer le sake. Une soirée délicieuse de découverte qui se déclinera en un repas 5 services, accompagné de 4 sakés. 125$/personne

Neither wine nor beer, rice-based sake is a historical Japanese beverage. It has a rich history, its production methods are unique, and it exists in many different styles. Best of all? It is delicious with food!

We have asked our sous-chef, Rikuo Kameda, to elaborate a menu inspired by his Japanese roots, to explore and celebrate sake. A delicious evening of discovery, around a 5-course meal with 4 sakes. $125/person

Rice vinegar marinated Mackerel, green salad with yuzu wasabi vinaigrette and toasted buckwheat,

orange supremes, watermelon radish

Dewazakura Sake Ginjo Oka 2022 (Yamagata)

Homemade silky tofu, mushrooms, daïkon, nori, soya bonito dashi

Daishichi Sake Junmai Kimoto (Fukushima)

Grilled Eggplant, scallion, homemade miso and honey

Akebono Shuzo Tenmai Orange Junmai (Fukushima)

Charcoal grilled Yakitori and leeks with black salt

Doi Shuzo Lucky Cat Kuzu Junmai (Shizuoka)

Sake and jasmin green tea poached pear, kasutera, orange infused mascarpone

Hoji Cha de la Maison Cha Yi

Précédent
Précédent
10 mai

Pairing 101

Suivant
Suivant
14 mai

Different shades of Pinot