Ni vin, ni bière, le sake, à base de riz, est un breuvage historique du Japon. Son histoire est riche, ses modes de production sont uniques, et il se decline en de très nombreux styles. Ce qu’on aime encore plus? Il est absolument délicieux à table!
Nous avons demandé à notre sous-chef Rikuo Kameda de nous concocter un menu aux saveurs de son pays d’origine, pour explorer et célébrer le sake. Une soirée délicieuse de découverte qui se déclinera en un repas 5 services, accompagné de 4 sakés. 125$/personne
Neither wine nor beer, rice-based sake is a historical Japanese beverage. It has a rich history, its production methods are unique, and it exists in many different styles. Best of all? It is delicious with food!
We have asked our sous-chef, Rikuo Kameda, to elaborate a menu inspired by his Japanese roots, to explore and celebrate sake. A delicious evening of discovery, around a 5-course meal with 4 sakes. $125/person
Rice vinegar marinated Mackerel, green salad with yuzu wasabi vinaigrette and toasted buckwheat,
orange supremes, watermelon radish
Dewazakura Sake Ginjo Oka 2022 (Yamagata)
Homemade silky tofu, mushrooms, daïkon, nori, soya bonito dashi
Daishichi Sake Junmai Kimoto (Fukushima)
Grilled Eggplant, scallion, homemade miso and honey
Akebono Shuzo Tenmai Orange Junmai (Fukushima)
Charcoal grilled Yakitori and leeks with black salt
Doi Shuzo Lucky Cat Kuzu Junmai (Shizuoka)
Sake and jasmin green tea poached pear, kasutera, orange infused mascarpone
Hoji Cha de la Maison Cha Yi